R4 DS kaart

Scandisk kaarten waar kunnen deze in gebruikt worden?

Scandisk kaarten waar kunnen deze in gebruikt worden?

Scandisk kaarten worden in diverse apparaten gebruikt. Zij bepalen namelijk wat er extern opgeslagen kan worden. Het meest voorkomend zijn de scandisk kaarten in een smartphone maar ook in een fotocamera worden deze kaartjes gebruikt. Wil je meer weten over de scandisk kaart? Lees dan even verder.

Wat is een scandisk kaart?

Zoals we net al kort hebben verteld is een scandisk kaart een geheugenkaart waarop informatie op kan worden geslagen. Een mobiele telefoon heeft intern vaak niet zo heel veel geheugen en aangezien we tegenwoordig veel meer doen dan alleen bellen met onze telefoon is dan een beetje extra opslag altijd wel handig.

Er zijn verschillende afmetingen aan scandisk kaartjes. Er is ook een micro variant. Vaak is dit hetzelfde kaartje maar kun je het door middel van het kleine kaartje uit het grote kaartje te drukken zelf bepalen welke jij gebruiken gaat.

Wat is het voordeel van een scandisk kaart?

Het grote voordeel is dat ze klein zijn van formaat en dus makkelijk mee te nemen zijn. Ze zijn zo klein dat je ze zelfs makkelijk in je portemonnee kunt stoppen. Een scandisk kaart of ook wel een SD kaart genoemd, kan je in een groot aantal verschillende apparaten gebruiken. Denk dus niet alleen aan je telefoon maar ook aan je fotocamera, een drone, een bewakingscamera, een handheld game console en nog vele andere toepassingen.

Wat nog een groot voordeel is dat is dat je de gegevens die op een SD kaart staan makkelijk kunt overbrengen naar bijvoorbeeld je pc. Hier heb je wel een kaartlezer voor nodig. Deze zit vaak ingebouwd in je laptop of computer. Mocht dit niet zo zijn kun je een externe kaartlezer aanschaffen die je via usb op je pc of laptop kan aansluiten.

Hoe kan je een scandisk of SD kaart gebruiken?

De apparaten die gebruik maken of kunnen maken van een SD kaart hebben een poort die ingebouwd is waar je de kaart in kunt doen. Vaak is het een klein gleufje of een soort van laatje aan de zijkant, bovenkant of onderkant van je apparaat.

Hoeveel kun je opslaan op een scandisk kaart?

Dit is totaal verschillend. Je hebt scandisk kaartjes met een opslag van 16 GB maar je hebt er ook van 256 GB en zelfs nog groter. Let er wel goed op of dat je apparaat het wel aankan. Niet elk apparaat kan zomaar een grote opslag aan.

meer te weten komen

R4 kaarten

Flash drives

Hoe werkt SSD