R4 DS kaart

Flash drives wat zijn dit?

Flash drives wat zijn dit?

Misschien besef je het niet helemaal maar allemaal hebben we wel eens een flashdrive in onze handen gehad. Het kan zijn dat dit zelfs is gebeurd zonder dat je er erg in had. Want als we zeggen een USB-stick dan zullen we veel mensen zien knikken. Dit is namelijk een ander benaming voor een flash drive.

Wat kun je met een flash drive

Een flash drive of ook wel USB-stick wordt veel gebruikt om bestanden op te slaan die men niet kwijt wil raken of die moeten worden overgezet van de ene pc of laptop naar de andere pc of laptop. Het is een klein apparaatje wat je in de USB-aansluiting kunt stoppen van je computer. Hartstikke handig als je bijvoorbeeld wat foto’s of muziek wilt laten zien of horen aan andere mensen.

Een flashdrive, hoe werk het?

Als je eenmaal weet hoe een flashdrive werkt is het echt hartstikke simpel. Je sluit de flashdrive door middel van USB aan op je computer. De computer ziet de flashdrive als extra opslag en geeft de USB-stick een letter. Je kunt nu bestanden zoals bijvoorbeeld foto’s en ander document overbrengen van je computer naar de USB-stick. Wanneer de overdracht van de bestanden klaar is haal je de flashdrive weer uit je pc en neem je deze mee.

Is een flashdrive alleen geschikt voor een pc of laptop?

Nee zeker niet. Een USB-stick kan je vaak ook aansluiten op andere apparaten. Zelfs op de meeste televisies lukt dit. Wil jij je gemaakte vakantiefoto’s eens op een groter beeld zien dan kan je de USB-stick aansluiten op je televisie en op je gemak de foto’s daarop bekijken.

Hoeveel opslag heeft een flashdrive?

De opslag van een flashdrive is heel verschillend. Er zijn zelfs al drives die meer dan een terabyte aan opslag hebben. Je kunt hier dan dus superveel aan bestanden op opslaan.

Wat is het voordeel van een flashdrive

Het voordeel is dat je op deze manier makkelijk bestanden over kunt brengen van het ene apparaat naar het andere apparaat. Ook is een flashdrive makkelijk mee te nemen. Je stopt hem met gemak in je zak of in je tas. Er zijn ook flash drives die je aan je sleutels kunt hangen. Zo heb je er altijd eentje bij je.

Tevens is een flashdrive handig wanneer je bepaalde bestanden of foto’s niet kwijt wilt raken. Sla ze op een flashdrive of USB-stick op en je hebt altijd een back-up. 

meer te weten komen

Scandisk kaarten

R4 kaarten

Hoe werkt SSD