R4 DS kaart

R4 kaarten wanneer gebruik je die?

R4 kaarten wanneer gebruik je die?

Niet iedereen heeft er ooit van gehoord. Een R4 kaart. Dat kan ook wel kloppen omdat ze niet door iedereen worden gebruikt. Voor de mensen die vaak een spelletje spelen op een handheld console klinkt het waarschijnlijk heel anders. De kans is groot dat die wel weten wat het is en hoe je hem kan gebruiken. Wil jij het ook weten? Lees dan rustig verder.

Geef je gameconsole geheugen

Een flashcard of R4 kaart is een kaartje wat je in je console kunt doen om er zo voor te zorgen dat je een spelletje kunt spelen. Door middel van de R4 kaart stel jij je gameconsole in staat om de spellen die jij via het internet hebt gedownload te kunnen spelen op de gameconsole. Hartstikke handig want jij kunt nu zelf bepalen welke spellen je download en je kunt er een heleboel op kwijt.

Wil je de R4 kaart gaan gebruiken dan heb je nog een aantal andere dingen nodig. Dit zijn een Nintendo DS lite en een Micro SD kaart.

Hoe maak je gebruik van de R4 kaart?

Om gebruik te kunnen maken van de R4 kaart moet je de MicroSD kaart in een reader stoppen die meegeleverd wordt bij een R4 kaart. Daarna sluit je deze aan op de pc. Op de MicroSD kaart moet je nu eerst software gaan plaatsen om deze te kunnen gebruiken. Heb je dit gedaan dan kan je door naar de volgende stap.

Om de R4 kaart te kunnen gebruiken heb je spelletjes nodig. Deze kun je via je pc downloaden op het internet. Heb je dit gedaan dan wordt het tijd om de spellen vanaf je computer naar de R4 kaart over te brengen. Je maakt een kopie van je bestanden vanaf je computer naar de R4 kaart.

Een spelletje spelen via de R4 kaart

Heb je de bestanden gekopieerd vanaf je pc naar de R4 kaart dan is het alleen nog een kwestie van de Micro SD kaart in de R4DS te stoppen en dit geheel in je Nintendo DS te stoppen, je console aan te zetten en spelen maar!

meer te weten komen

Scandisk kaarten

Flash drives

Hoe werkt SSD