R4 DS kaart

Hoe werkt SSD

Hoe werkt SSD

SSD staat voor Solid State Disk. Het is, wanneer je geen magnetische harde schijf hebt, de opslag in je computer of je laptop. Hierop wordt onder andere je besturingssysteem op geïnstalleerd zodat jij naar hartenlust gebruik kunt maken van je computersysteem.

Wat doet een SSD-schijf?

De SSD-schijf zorgt ervoor dat jij bestanden en programma’s kunt opslaan en installeren op je computer. Je hebt namelijk opslag nodig wil je dat kunnen doen en dat heeft de SSD-schijf. Voor een aantal jaar geleden maakte we nog gebruik van magnetische harde schijven maar dat wordt niet zo vaak meer gedaan. De meeste computerfabrikanten maken tegenwoordig gebruik van een SSD-schijf.

De voordelen van een SSD-schijf

De overstap van een magnetische schijf naar een SSD-schijf kent een aantal voordelen. Een SSD-schijf is veel stiller dan dat een magnetische schijf is. Je computer zal dus een stuk minder aan geluid produceren. Tevens gebruikt een SSD-schijf minder aan stroom en zijn ze een stuk minder gevoelig voor schokken dan de oude magnetische harde schijf. Hierdoor zullen ze ook niet zo snel kapotgaan.

Wat ook erg fijn is voor gebruikers van een computer is dat een SSD-schijf wel vijf keer sneller is dan een magnetische harde schijf. Dit resulteert erin dat wanneer jij een SSD-schijf in je pc hebt zitten deze een stuk sneller op zal starten. Hartstikke fijn natuurlijk. Zeker wanneer je gebruik maakt van zware programma’s dan is het zeer aan te raden om gebruik te gaan maken van een SSD-schijf.

Waar kan je een SSD-schijf kopen?

Een SSD-schijf is bij een computerwinkel zeker te koop. Ook bij een aantal elektronicawinkels waar ze computers of computeronderdelen verkopen is de SSD-schijf wel te verkrijgen.

De nadelen van een SSD-schijf

Als er een voordeel van iets is dan is er vast ook wel een nadeel maar eigenlijk kunnen we maar 1 ding verzinnen wat een nadeel kan zijn van de SSD-schijf en dat is de prijs. Hij is wat kostbaarder dan de klassieke harde schijf maar dit weegt eigenlijk niet op tegen de voordelen die het heeft.

Wil jij dus een pc of laptop die snel opstart? Heb jij nog een magnetische harde schijf? Dan is het aan te raden om de overstap te maken naar een SSD-schijf.

meer te weten komen

Scandisk kaarten

R4 kaarten

Flash drives